Simone aan het woord

Simone
relatiemedewerker
bij Destion

Toen Simone Verstappen in 1984 via het uitzendbureau aan de slag ging bij Destion, dacht ze nog dat ze hier tijdelijk zou werken. Het beviel haar zó goed dat ze inmiddels al decennialang met heel veel plezier bij Destion werkt, in verschillende functies. “De vrijheid en de sfeer bevallen mij heel goed.”

Simone begon aanvankelijk als telefoniste en administratief medewerker. “Steeds als de organisatie veranderde, veranderde ik mee. Op dit moment ben ik relatiemedewerker en onderhoud ik alle contacten tussen Destion en onze huurders en woningzoekenden, maar ook met het sociale netwerk in onze wijken en dorpen zoals maatschappelijk werk, de gemeenten en de wijkagent. Een heel veelzijdige baan: ik weet ’s ochtends nooit wat er die dag gaat gebeuren. Dat hangt helemaal af van de meldingen en telefoontjes die ik krijg.”

Korte lijnen, veel verantwoordelijkheid

In de loop der jaren is er bij Destion veel veranderd. Maar één ding is hetzelfde gebleven, vertelt Simone: “De lijnen binnen de organisatie zijn kort, want we zijn een kleinschalige corporatie. Je kunt direct schakelen met de persoon die je nodig hebt. Of dat nu de directeur-bestuurder is, of iemand die gaat over het onderhoud.”

Persoonlijk contact

Dat Destion zo kleinschalig is, heeft nog meer voordelen. “Zo ken ik inmiddels de huurders met wie ik regelmatig contact heb, en zij kennen mij. We hadden bijvoorbeeld in het verleden een vrij langdurige overlastcasus in een appartementencomplex. Die is inmiddels opgelost, maar het contact met één van de huurders die overlast ervoer, is nog steeds heel goed. Dus als er iets is, belt ze mij. En als ik bijvoorbeeld via de wijkagent opvang dat er problemen zijn in de buurt, kan ik haar ook bellen hoe zij het ervaart. Dat ik die vrijheid en verantwoordelijkheid krijg, vind ik heel waardevol. Zo kan ik op mijn eigen manier invulling geven aan mijn rol en mijn werk.”

Nieuwe energie

Dat ondernemerschap hoopt Simone ook bij haar nieuwe collega’s aan te treffen. “Ik hoop dat er veel nieuwe energie de organisatie binnenkomt, van mensen die met een frisse blik naar de dingen kijken en misschien ook zien hoe zaken anders kunnen. Zeker met het oog op de toekomst en alle veranderingen die eraan komen, is dat heel welkom.”