Susanne aan het woord

Susanne Queens
financieel administratief medewerker
bij Destion

Samen met huurders een oplossing zoeken voor een huurachterstand, de deurwaarderszaken, de administratie van de multifunctionele centra van Destion, de dagafschriften verwerken, de salarisadministratie: er is bijna geen taak die financieel administratief medewerker Susanne Queens niét kan uitvoeren. En ze vindt het allemaal even leuk.

“Mijn werk is heel veelzijdig en afwisselend. Eigenlijk heb ik binnen Destion de leukste baan die er is”, vertelt Susanne. “Ik ben hier veertien jaar geleden vlak na een fusie komen werken en ik voelde me meteen heel welkom. Dat goede gevoel is altijd gebleven. Er is veel collegialiteit onderling. Er is ook volop ruimte om taken op te pakken die je leuk vindt. Zo heb ik bijvoorbeeld de administratie in de multifunctionele centra op me genomen. Dat houdt het werk leuk en afwisselend.”

Oplossing bedenken

Een gemiddelde werkdag van Susanne begint met het verwerken van de dagafschriften. “Dat is belangrijk, want dan kan iedereen zien hoe het ervoor staat en worden achterstanden meteen zichtbaar. Als iemand een huurachterstand heeft, nemen mijn collega of ik contact op. Zeker wanneer de achterstand nog niet zo groot is, is het belangrijk om die niet teveel op te laten lopen. Het zou zonde zijn als er een traject met de deurwaarder wordt opgestart, terwijl dat voorkomen had kunnen worden. Daarom denken we mee met de huurder om een oplossing te vinden.”

Uitkijken naar nieuwe collega’s

Niet alleen de afwisseling maakt het werk van Susanne zo leuk. “De arbeidsvoorwaarden zijn goed. Al vóór corona was hier bijvoorbeeld het Nieuwe Werken ingevoerd en konden we flexibel werken, deels ook thuis. Dat Destion een kleine, onafhankelijke woningcorporatie is waar je al je collega’s kent, is sowieso fijn. Ik kijk dus uit naar onze nieuwe collega’s. Want de veranderingen in de samenleving stellen andere eisen aan het woningaanbod en aan ons als corporatie. Een frisse blik kunnen we daar zeker bij gebruiken!”